Overal toiletten

Voor mensen met een blaas- of darmprobleem, voor ouderen en voor mensen met kleine kinderen is het belangrijk dat er voldoende openbare toiletten beschikbaar zijn. Op 16 september ontvingen daarom alle ondernemers in Alphen een brief met het verzoek of zij het toilet in hun winkel of horecazaak willen openstellen voor publiek. De gemeente van Alphen wil nu paramedici, huisartsen en apotheken hetzelfde vragen. Mensen kunnen de beschikbare toiletten vervolgens vinden via de Hoge Nood app.

 

De gemeenteraad heeft de ambitie uitgesproken om in de top 3 te komen van de ranglijst toiletvriendelijke gemeenten. Om dit te realiseren moeten voldoende plekken beschikbaar zijn waar bezoekers gebruik kunnen maken van het toilet. Meer openbare toiletten maken de omgeving aantrekkelijker en gastvrijer voor een langer verblijf. De gemeente beheert meerdere openbare (rolstoeltoegankelijke) toiletten. Die worden in de komende maanden gerenoveerd. Daarnaast stellen verschillende dorps- en buurthuizen hun toiletten open voor publiek. Maar voor echt voldoende openbare toiletten is meer hulp nodig.

 

HogeNood app

De gemeente Alphen wil voor inwoners en bezoekers in beeld brengen wat de huidige mogelijkheden zijn om gebruik te kunnen maken van een toilet in Alphen aan den Rijn. Samen met de app HogeNood.nl brengen wij deze locaties in kaart. De HogeNood app helpt mensen om zo snel mogelijk het dichtstbijzijnde toilet te vinden met je smartphone, laat de route naar het toilet zien en geeft voorzieningen weer, bijvoorbeeld of een toilet toegankelijk is voor iemand in een rolstoel. Gebruikers hebben toegang tot meer dan 9.500 gecontroleerde locaties.

 

Meer openbare toiletten in Alphen

Aanmelden 

Wilt u uw praktijk of apotheek aanmelden bij de app HogeNood? Dit kan via het aanmeldformulier op de website van HogeNood. Wanneer u zich aanmeldt, vragen wij u bij het vak ‘werk je samen met een gemeente?’ de koppelcode tCog in te vullen. Bij het aanmelden kun je aangeven over welke faciliteiten jouw toilet beschikt en of er kosten verbonden zijn aan het gebruik. Verder is het alleen nodig om uw adresgegevens in te vullen en de openingstijden van uw zaak. In de HogeNood app kunt u zien welke ondernemingen en instellingen nu al hun toilet openstellen voor gebruikers.

cancel