Nieuwsoverzicht

image/svg+xml
 • 50fit Alphen Vitaal

  06 03 2023

  50fit Alphen Vitaal

  Onder de naam ‘50fit’ openen 20 sportaanbieders dit jaar hun deuren. Ben je 50 jaar of ouder en wil je kennismaken met sport? Dan is dit je kans!

  lees meer >
 • AOEL ontvangt keurmerk NPA Zorggroep

  06 03 2023

  AOEL ontvangt keurmerk NPA Zorggroep

  We zijn trots dat we kunnen mededelen dat de zorgverlening van Alphen op één Lijn voldoen aan de Kwaliteitsnormen NPA-Certificering Zorggroep versie 2.0. We hebben hiermee als zorggroep de accreditatie NHG Praktijk Accreditering b.v. ontvangen. Volgens de auditor werken de zorgverleners van AOEL systematisch aan verbetering van de organisatie van de ketenzorg. De zorggroep heeft aangetoond aan de randvoorwaarden voor de organisatie van verantwoorde ketenzorg te voldoen. De randvoorwaarden bestaan uit de 'Bouwstenen' en de 'Toetsbare Kwaliteitskenmerken Basis op Orde' uit de nota 'Kwaliteitsbeleid op Maat' (2019) van InEen.


  lees meer >
 • Nieuwe GLI coach

  06 03 2023

  Nieuwe GLI coach

  Sabrina Olsthoorn is onze nieuwe GLI coach

  lees meer >
 • Sporten voor ex-hartpatiënten

  06 03 2023

  Sporten voor ex-hartpatiënten

  De gymzaal van de Samen op Weg school in Alphen is op woensdagavond het exclusieve terrein van de ‘Recreatiesportvereniging voor ex-hartpatiënten’. Onder leiding van een professionele trainer zijn de leden, in leeftijd variërend van 30 tot 80 jaar, een uur lang met elkaar in beweging. 

  lees meer >
 • Waarom meer bewegen goed is voor iedereen

  06 03 2023

  Waarom meer bewegen goed is voor iedereen

  Als je meer beweegt, past je lichaam zich daarop aan. Door wat vaker de fiets te pakken of de trap te nemen, worden hart, longen en spieren sterker. Bovendien verkleint voldoende beweging de kans op ‘zitziekten’ als overgewicht, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Maar bewegen is ook goed voor het brein. Hieronder daarover meer…

  lees meer >
 • Uitslag patiënten enquête

  06 03 2023

  Uitslag patiënten enquête

  Patiënten maken graag gebruik van digitale middelen maar vinden het niet altijd makkelijk. Dat is één van de uitkomsten van de enquête die Alphen op één Lijn in 2021 uitzette onder het digitale cliëntenpanel. Cliënten gaven onder meer ook aan dat zij communicatie onder zorgverleners belangrijk vinden, behoefte hebben aan duidelijke uitleg en dat zij graag goed geïnformeerd worden over hun aandoening. Met de uitkomst van de enquête wil Alphen op één Lijn haar zorgverleners helpen om de dienstverlening nog beter te maken.

   

  lees meer >
 • Nieuwe website Centrum voor Jeugd en Gezin

  06 03 2023

  Nieuwe website Centrum voor Jeugd en Gezin

  De nieuwe samenwerking binnen de preventieve ondersteuningsmogelijkheden in Alphen aan den Rijn leverde ook een nieuwe website van het CJG op.

  lees meer >
 • Gratis vertaaldienst voor Oekraïense vluchtelingen

  06 03 2023

  Gratis vertaaldienst voor Oekraïense vluchtelingen

  Een gratis vertaaldienst helpt Oekraïense vluchtelingen bij het voeren van alledaagse gesprekken. De webapp Pryvt.it werkt als een tolk. Je spreekt bijvoorbeeld een Nederlandse zin in, die vervolgens wordt vertaald en in het Oekraïens wordt uitgesproken. De webapp kan daarmee een handige tool zijn bij het verlenen van zorg aan Oekraïense vluchtelingen. 

  lees meer >
 • Tijd voor vitaliteit

  06 03 2023

  Tijd voor vitaliteit

   Tijd Voor Vitaliteit biedt 50-plussers  uit Alphen aan den Rijn de kans om op een rustige manier en in groepsverband kennis te maken met vijf verschillende sporten. 

  lees meer >
 • Uitleg over GLI in nieuwe webinar

  06 03 2023

  Uitleg over GLI in nieuwe webinar

  Wat is de GLI en hoe verwijs je ernaar door? 

  lees meer >
 • Nieuwe GLI coaches

  06 03 2023

  Nieuwe GLI coaches

  Sinds kort kan worden doorverwezen naar twee leefstijl coaches.  Eline Bergsma en Marjon van den Broek zullen samen aan de slag gaan met patiënten om hun leefstijl aan te passen, ter bevordering van hun gezondheid. Samen met de leefstijlcoaches worden doelen opgesteld om tot een gezonder eet- en beweegpatroon te komen. Slapen en ontspannen zijn ook een belangrijk onderdeel van het programma. Daarbij leren patiënten beter om te gaan met stress. We stellen de coaches hier aan je voor.

  lees verder
 • Opvang Oekraïne vluchtelingen Alphen aan den Rijn

  06 03 2023

  Opvang Oekraïne vluchtelingen Alphen aan den Rijn

  De oorlog in Oekraïne wordt steeds heftiger met als gevolg dat de stroom vluchtelingen steeds groter wordt. In de veiligheidsregio Hollands Midden gaan we zo’n 2.000 vluchtelingen opvangen waarvan ongeveer 300 mensen in gemeente Alphen aan den Rijn. 

  lees meer >
 • image/svg+xml

  06 03 2023

  AOEL krijgt nieuwe huisstijl

  Een nieuwe huisstijl en website voor AOEL. 

  lees meer >
 • Alphen op één Lijn is verhuisd

  06 03 2023

  Alphen op één Lijn is verhuisd

  Het Service Bureau (SB) van Alphen op één Lijn is verhuisd naar de Baronie. 

  lees meer >
 • Gezellig bewegen voor senioren

  06 03 2023

  Gezellig bewegen voor senioren

  Alphen Vitaal en senioren in beweging. Samen bewegen en in de buurt.

  lees meer >
 • Opening reumapoli in Alphen aan den Rijn

  06 03 2023

  Opening reumapoli in Alphen aan den Rijn

  Sint Maartenskliniek opent nieuwe polikliniek in gezondheidscentrum Lupine.

  lees meer >
 • Meer openbare toiletten in Alphen

  06 03 2023

  Meer openbare toiletten in Alphen

  Voor mensen met een blaas- of darmprobleem, voor ouderen en voor mensen met kleine kinderen is het belangrijk dat er voldoende openbare toiletten beschikbaar zijn. Op 16 september ontvingen daarom alle ondernemers in Alphen een brief met het verzoek of zij het toilet in hun winkel of horecazaak willen openstellen voor publiek. De gemeente van Alphen wil nu paramedici, huisartsen en apotheken hetzelfde vragen. Mensen kunnen de beschikbare toiletten vervolgens vinden via de Hoge Nood app.

   

  lees meer >
 • Apotheek de Herenhof gaat verbouwen

  06 03 2023

  Apotheek de Herenhof gaat verbouwen

  Vanaf maandag 22 augustus 2022 gaat apotheek de Herenhof verbouwen.
  Na de grote lekkage van afgelopen maart hebben we besloten dat dit het moment is om de apotheek goed aan te pakken en weer toekomstbestendig te maken. Als het goed is kunnen we vanaf 1 november 2022 weer volledig open.

  Tijdens de verbouwing zullen we een gedeelte van de huidige apotheek in gebruik houden als tijdelijke apotheek. Dit gaat om ongeveer een derde deel van de huidige apotheek. Vanuit hier kunnen we patiënten in principe gewoon helpen.

  lees meer >
cancel