Terugblik Gezond & Vitaal Beurs 2023

Op 19 september 2023 vond de eerste editie van de Gezond & Vitaal Beurs in Wijkcentrum Mozaïek in Alphen aan den Rijn.

De Gezond & Vitaal Beurs is een combinatie van de Gezondheidsmarkt en de Seniorenbeurs.

Participe en het samenwerkingsverband Alphen op één Lijn (AOEL) hebben de handen ineengeslagen en de twee evenementen samengevoegd. Met ondersteuning van de gemeente heeft dit initiatief, waar gezondheidszorg en welzijn in gezamenlijkheid optrekken, vorm gekregen.
De Gezond & Vitaal Beurs stond in het teken van Preventie en Positieve Gezondheid. Met als slogan 'Oud worden en Jong blijven' werd de middag om 14:00uur geopend door wethouder Gert-Jan Schotanus.
Ruim 20 (gezondheids) zorg- en welzijnsorganisaties, waaronder ook een aantal vrijwilligersorganisaties, hebben deze middag ruim 290 bezoekers voorzien van informatie en inspiratie. Er is advies gegeven, gelachen, bloeddruk gemeten, beweegparcours gelopen, (gezond) gesnoept en nog veel meer.
Bij binnenkomst werden de bezoekers verwelkomd door de stagiaires van het jongerenwerk van Participe.

De bezoekers kregen een plattegrond mee en werden waar nodig geassisteerd bij het gebruik van de lift. Een kleine 10% van de bezoekers is door stagiaires uitgebreid bevraagd over hun mening over de beurs. Ruim 90% van de ondervraagde bezoekers heeft aangegeven dat zij geadviseerd dan wel geïnspireerd of gemotiveerd zijn om actief met hun gezondheid aan de slag te gaan. De overige 10% gaf aan dat zij al goed op de hoogte waren van alle mogelijkheden. Alle ondervraagden waren positief over de beurs. Bij vertrek kregen de bezoekers een appeltje van de lokale groenteboer en het door AOEL uitgegeven patiëntenmagazine 'Beter' mee. 

Terugblik Gezond & Vitaal Beurs 2023

cancel