Rijn en Duin

Samenwerking in de regio


Regio-organisatie Rijn en Duin

 

Ons wijksamenwerkingsverband (WSV) is aangesloten bij Rijn en Duin. Dit is de regio-organisatie voor samenwerking in de eerstelijnszorg in Zuid-Holland Noord. Rijn en Duin ondersteunt en faciliteert wijksamenwerkingsverbanden en daarbij aangesloten zorgverleners om samen te werken aan steeds betere zorg.

 

Kijk voor meer informatie op www.rijnduin.nl

Naar de website van Rijn en Duin

Rijn en Duin

Declaratie Rijn en Duin


We krijgen soms de vraag van mensen waarom er een bedrag ten gunste van Rijn en Duin is opgenomen op het declaratieoverzicht van hun zorgverlener. Het gaat om een standaard bedrag per kwartaal dat niet ten koste gaat van uw eigen risico en bestemd is voor samenwerking in de zorg.

 

Ziektekostenverzekeraars ondersteunen een betere samenwerking in de zorg tussen huisarts en bijvoorbeeld apotheek, fysiotherapie, psycholoog en diëtist. Zo hoeft u als patiënt niet steeds opnieuw uw klachten te vertellen of onderzocht te worden.

 

De zorgverleners in uw buurt werken samen. Goede samenwerking vraagt een goede organisatie en daarom werken de zorgverleners samen in de Coöperatie Rijn en Duin, waarbij ons wijksamenwerkingsverband is aangesloten. Rijn en Duin helpt zorgverleners met het organiseren van de zorg, zodat zij de handen vrijhouden voor u als patiënt.

 

Rijn en Duin wordt gefinancierd door de zorgverzekeraars. De hoogte van de financiële bijdrage wordt bepaald door het aantal ingeschreven patiënten van de deelnemende huisartsen. Dit heet de module Organisatie & Infrastructuur dat op uw rekeningoverzicht staat. En dat is dus omdat uw huisarts samenwerkt met diverse zorgverleners binnen de coöperatie Rijn en Duin.

 

Meer informatie over Rijn en Duin: www.rijnduin.nl

 

cancel